Kontakt

Djelatnosti:

 • - tegljenje
 • - spašavanje
 • - pontonske dizalice
 • - prijevoz nafte i naftnih derivata
 • - ekolo ka za tita mora
saznajte više

Upoznajte našu flotu:

 • - tegljači
 • - teglenice
 • - pontonske dizalice
saznajte više

djelatnici

Novosti

 • Jadranski pomorski servis d.d. podiže Spomenik pomorcu i pomorstvu, 10. prosinca 2014.
  U povodu ovog značajnog jubileja Jadranski pomorski servis d.d. donirat će Gradu Rijeci i građanima Rijeke spomenik u čast svim brodarima i pomorcima ovog kraja.

  Kroz povijest, brojne države i monarhije prostirale su svoje granice preko ovog područja, a u svima je Rijeka imala ključnu ulogu pomorske metropole i bila prepoznatljiva upravo po svojoj luci i brojnim brodarskim društvima. Ovome gradu, i kao zavičaju vrsnih pomoraca, u kojem gotovo svaka obitelj na neki način živi za more i od mora, organski pripada spomenik pomorstvu, kojega dosad nije bilo. Kao neposredni svjedok vremena u kojem su nažalost nestajale i puno veće brodarske kompanije od njega, Jadranski pomorski servis d.d. o svojoj 25. obljetnici podiže Spomenik pomorcu i pomorstvu, čime odaje počast i lokalnoj zajednici iz koje je potekao. U ime tradicije, ali i budućnosti, sa željom da brodove koji ulaze u riječku luku dočekuje i ispraća upravo Spomenik pomorcu i pomorstvu.

  Svečano otkrivanje Spomenika pomorcu i pomorstvu održat će se u subotu, 13. prosinca 2014. godine u 11,00 sati na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske u Rijeci.

  Otkrivanju spomenika prethodit će sveta misa za preminule djelatnike Jadranskog pomorskog servisa d.d. i sve preminule pomorce grada Rijeke, koju će predvoditi riječki nadbiskup mons.dr. Ivan Devčić u 9,30 sati u Katedrali sv.Vida.

  Nakon svečanog otkrivanja spomenika slijedi još jedan dar Jadranskog pomorskog servisa d.d. svim građanima Rijeke: nastup skupine E.N.I. i koncert Gorana Karana u 12,00 sati na Korzu.

  Osim Spomenika, u povodu svečanog obilježavanja 25. obljetnice postojanja Jadranski pomorski servis d.d. donirat će u petak, 12.12. i u subotu, 13.12.2014. godine i objed za dva dana za sve korisnike Kuće utočišta, koja djeluje u Rijeci u okviru Samostana sestara milosrdnica.

  Autor Spomenika pomorcu i pomorstvu akademski je kipar Petar Dolić (1975) iz Zagreba. Nedvosmislena, doslovna i izravna asocijacija spomenika jest brod, i to parobrod – sinonim za brod u glavama većine starih i mladih, slika broda koju imamo pohranjenu u našem genetskom kodu. Upravo je parobrod kao veliki brod ono što najbliže označava riječku luku, veliku luku koja je kroz povijest, kao i danas, dočekivala i ispraćala upravo najveće brodove. Tri rupe u trupu broda pričaju o životu koji se odvijao i u unutrašnjosti brodova, a ne samo na palubama. Pojavljuju se kao prozor u druge svjetove, svijet u moru i izvan mora. Na samom spomeniku imaju i praktičnu primjenu: kroz rupe postavljene na tri visine, prema moru će moći gledati mališani, kao i odrasli različite visine.
  Kamen kao materijal, i to vapnenac planit, koji se crpi u mjestu Plano pokraj Trogira, priča priču o stamenosti i osloncu, o čvrstoći i postojanosti doma na nekom dalekom kopnu, doma koji je uvijek spreman prigrliti svoga pomorca na povratku i grijati mu srce dok plovi sinjim morima.
  Dim simbolizira kretanje i vjetar koji nemilosrdno šiba lica i duše naših pomoraca.

  ... ostale novosti